– Ikke undervurder verdien av trening

Glimt fra bedriftene 24. mai 2017 Skrevet av Elizabeth Kvie Lundevall

– Det var veldig krevende timer og dager, fortalte Silje Katrine Alvsvåg om stabsarbeidet under en langvarig savnet-sak for bedriften tidligere i år.

– Det var veldig krevende timer og dager, fortalte Silje Katrine Alvsvåg om stabsarbeidet under en langvarig savnet-sak for bedriften tidligere i år.

Alvsvåg er industrivernleder ved Bremnes Seashore AS på Bømlo, og var 23. mai vertskap for et av de regelmessige nettverksmøtene mellom bedriftene i kommunen. Hun fortalte om erfaringene etter en redningsaksjon som pågikk i flere dager etter at en ansatt ble meldt savnet. Bedriftens redningsstab fortsatte arbeidet også etter at myndighetene avsluttet letingen. Senere er den savnede kommet til rette.

Besøk av Helse Fonna

– Siden utfallet av denne saken ikke ble fatalt, vil jeg gjerne formidle hvor viktig det er å ha en forberedt redningsstab når en dramatisk situasjon inntreffer. Vi har fått mange erfaringer gjennom aksjonen, men klarte oss bra takket være øvelsene vi hadde gjennomført tidligere. Ikke undervurder verdien av trening!

(artikkelen fortsetter under bildet)

TA IMOT: Sissel Habbestad i Helse Fonna understreket viktigheten i at noen møter ambulansen i porten. Foto: Harald J. Bergmann

Etter en omvisning i bedriften kom Helse Fonnas ambulansetjeneste på besøk. Sissel Habbestad og Endre Engen er begge utdannet sykepleiere og ambulansearbeidere:

– Det er viktig for oss at noen møter ambulansen når den kommer til bedriften. Noen ganger er det også viktig å ha noen tilgjengelig som kan hjelpe med tunge løft.

– Øv på HLR

Ambulansepersonellet formante industrivernet om å repetere hjerte-lunge-redning regelmessig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MANGE PÅ MØTET: Disse deltok på nettverksmøte for industrivern: Silje Alvsvåg og Benedikte Gåsland, Bremnes Seashore AS; Jimmy Lungstrøm, Sissel Djuvik og Anna Waage, Sjøtroll Havbruk AS; Vidar Siggervåg, Siemens AS; Odd Halleråker og Sanna Simonsen, Servogear AS; Vanja Espeland, Olvondo AS; Ove Halleraker, Bømlo Brannvern; Sissel Habbestad og Endre Engen, Helse Fonna. Foto: Harald J. Bergmann

– Dere må trene på 30-2 (antall hjertekompresjoner og innblåsninger, jour.anm.) minst én gang hvert år, sier brannsjef Ove Halleraker, som alltid deltar på nettverksmøtene. Hans lakoniske oppfølging var:

– For oss i brannvesenet er ikke en pasient død – i verste fall er han livløs!

Sissel og Endre oppfordret oss til å laste ned en app fra luftambulansen om hvordan man mottar deres helikopter. Den er fritt tilgjengelig og kan være nyttig å gjøre seg kjent med.

FIN LOKASJON: Bremnes Seashore AS på Bømlo ligger idyllisk til ved vannet.