Etterlysning: Utstyr fra industrivernet

Nytt fra NSO 19. mars 2020 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

– Ta kontakt hvis dere har smitteverns- og annet beskyttelsesutstyr å avse, oppfordrer NSO.

Situasjonen med koronaviruset har lagt et enormt press på helseforetakene rundt om i landet. Mange steder er det begrenset med smitteverns- og annet beskyttelsesutstyr.

NSO har kontaktet ulike industrivernpliktige virksomheter i flere runder om dette, og sendte i går en forespørsel til alle industrivernpliktige virksomheter om de har noe utstyr de kan vurdere å avse.

Vi spør om følgende kategorier utstyr:

  • Munnbind, må være godkjent FFP3 åndedrettsvern eks: 3M Aura Health Care Particulate Respirator 1883+ eller tilsvarende
  • Beskyttelsesdress, typen Tyvek 800J eller tilsvarende godkjenninger
  • Visir, sprutbeskyttende engangsvisir
  • Vernebriller
  • Engangshansker

Dataene lagres i NSOs database på samme måte som informasjon virksomheten sender inn til industrivernrapporten.

Direktør Knut Oscar Gilje oppfordrer virksomhetene til å svare så raskt som mulig.

– Situasjonen er enkelte steder akutt. NSO vil dele informasjonen med aktuelle kontaktpersoner i helsetjenesten rundt om i landet. Vi vet mange raskt vil ta kontakt for å avtale henting av utstyret. Ved større volum vil vi informere Sykehusinnkjøp slik at de får oversikt og kan følge opp, sier Gilje og takker virksomhetene for hjelpen.

Han legger til at NSO får mange gode tilbakemeldinger på dette tiltaket. Mange virksomheter beklager også at de ikke har utstyr, men gjerne ville ha hjulpet til.

Hvis dere har annet type utstyr dere lurer på om kan være til hjelp vil vi gjerne vite det. Har dere innspill eller spørsmål om dette temaet ber vi dere benytte adressen bistand@nso.no