Svenn Willy ny seniorrådgiver i NSO

Nytt fra NSO 14. februar 2022 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

– Som rådgiver i NSO er man i en unik posisjon til å kunne drive arbeid rettet mot utvikling av beredskap og sikkerhet i samfunnet, sier Svenn Willy Gjerde.

Svenn Willy Gjerde er ansatt som seniorrådgiver i NSO fra 14. februar. Han kommer fra Proactima AS hvor han har jobbet som konsulent. Tidligere har han jobbet som Lead HSE Specialist i Baker Hughes og som politibetjent.

– Beredskap og sikkerhet er områder jeg virkelig brenner for. Som rådgiver i NSO er man i en unik posisjon til å kunne drive arbeid rettet mot utvikling av beredskap og sikkerhet i samfunnet. Dette er for meg svært motiverende, sier Svenn Willy og legger til at han opplever stillingen i NSO som meningsfylt.

Har erfaring som industrivernleder

Tidligere har Svenn Willy jobbet med å etablere, implementere og vedlikeholde HMS-systemer. Han har erfaring med operasjonell HMS og etablering av HMS-kultur i organisasjoner samt kompetanse innen industrivern og strålevern. Av utdannelse har han en bachelorgrad fra politihøgskolen og tar for tiden en master i risikostyring og sikkerhetsledelse ved Universitet i Stavanger.

– Det å få jobbe med utvikling av beredskap og sikkerhet i samarbeid med industri på tvers av bransjer, myndigheter og nødetater er noe av det jeg ser mest frem til. I tillegg gleder jeg meg til å treffe alle de flotte menneskene der ute som gjør industrivernet til en viktig beredskapsressurs i samfunnet. Siden jeg har erfaring som industrivernleder selv vet jeg en del om «hvor skoen trykker» og hvilke utfordringer og muligheter man kan støte på i etablering og drifting av industrivernet, sier Svenn Willy.

Ansvar for Rogaland

Med Svenn Willys over 20 års erfaring innen blant annet sikkerhet, krisehåndtering og beredskapsetablering innen både offentlig og privat sektor vil NSO få en allsidig medarbeider som tilskudd til organisasjonen.

– NSO har fått en erfaren medarbeider med på laget med Svenn Willy. Bakgrunnen hans er en god miks som både industrien og NSO vil nyte godt av. Svenn Willy vil få ansvar for Rogaland og deler av det sørlige Hordaland, og han vil jobbe med base i Stavanger, sier Gilje.