– Ser veldig frem til et sosialt treff

Industrivernkonferansen 28. oktober 2022 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Industrivernlederne ved Reno-Vest og Bekkelaget renseanlegg ser fram til å lære av andres erfaringer på Industrivernkonferansen 2022.

Med bare litt over en måned igjen til årets Industrivernkonferanse, er det gledelig å se at både stedlige og digitale deltakere melder seg på. Over 200 deltakere har meldt seg på konferansen 6.–7. desember på Thon Hotell Arena, Lillestrøm for å bli oppdatert på det siste innen fagfeltene beredskap og industrivern.

Industrivernleder ved Reno-Vest IKS, Kåre Lykseth. Foto: Privat

– Vil ha faglig påfyll

Én av dem som har meldt seg på er Kåre Lykseth fra Reno-Vest IKS – som faktisk ble påmeldte deltaker nr. 200!

– Jeg meldte meg på konferansen for å få faglig påfyll til min rolle som industrivernleder. Jeg er fersk i faget og har mye å lære. Håper på interessante foredrag, og at jeg treffer bransjekolleger og fagpersoner som ønsker å dele egne erfaringer, sier Lykseth.

Han ser frem til å delta på konferansen for første gang.

– Etter mye digital læring ser jeg veldig frem til et sosialt treff. Erfaringsmessig er det mye god informasjon som blir utvekslet også i pauser og ettermiddager på slike arrangementer, sier Lykseth.

Håper å få inspirasjon til industrivernet

Industrivernleder ved Bekkelaget renseanlegg i Oslo, Beate Jahr, meldte seg på for å få innblikk i hvordan andre «driver sine industrivern».

Industrivernleder ved Bekkelaget renseanlegg i Oslo, Beate Jahr. Foto: Privat

– Jeg har behov for å høre andres erfaringer samt løsninger på håndtering av ulike scenarier og hvordan man skal dimensjonere seg for disse. Vi har fått pålagt industrivern som følge av stoffer vi håndterer og vår beliggenhet. Vi har ingen tidligere erfaring med industrivern og har valgt å bygge videre på allerede etablerte systemer og beredskapsorganisasjon. Under tilsynet nå i høst fikk vi en pekepinn på at vi var på rett spor, men at vi trenger å tilpasse instruks- og planverk, sier Jahr.

Hun deltok på konferansen i fjor, men da via Teams.

– Det fungerte helt OK, men man mister det som for meg kanskje er viktigst nå: Dialog med andre med mer erfaring. Jeg håper at jeg kommer tilbake på jobb etter konferansen med inspirasjon og kunnskap som kan komme til nytte i aktivitetene til industrivernet fremover. Det ser ut til å være mange gode foredragsholdere som holder på med relevante problemstillinger – gleder meg til å lære av disse, sier Jahr som i år ble påmeldte deltaker nr. 100.

Vi har fortsatt ledige plasser på årets konferanse som blir arrangert både stedlig og digitalt.

Meld deg på for å være sikret plass og hotellrom.

Vi håper å se deg på Thon Hotell Arena, Lillestrøm 6. og 7. desember 2022!