Nettverk og samarbeid – slik får dere det til

Industrivernkonferansen 9. november 2022 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Industrivernleder ved Aker Solutions i Tranby kommer på Industrivernkonferansen for å dele sine erfaringer.

Morten Pettersen ønsket å bruke sine erfaringer og engasjement etter mange år som industrivernleder ved Aker Solutions i Tranby like utenfor Drammen.

– Jeg etablerte et beredskapsforum for å engasjere andre til det viktige beredskapsarbeidet. Hva bør og skal vi vite om våre naboer i forhold til miljø og sikkerhetsarbeid, storulykkeforskrift og samordning? Jeg ønsket også å se på dette i lys av kommunens beredskap og krav om samordning, sier Pettersen.

Beredskapsforumet hadde sitt første møte 10. mai i år og hadde et påfølgende møte 6. september.

– På møtene var 10-12 lokale bedrifter til stede for å diskutere beredskap og dele erfaringer med hverandre. Vi ønsket å dele suksesskriterier for å inspirere og skape engasjement og forståelse for beredskap på en enkel og praktisk måte. Vi ønsker også å ha temadager med representanter fra NSO, DSB, nød- og beredskapsetatene og sivilforsvaret, sier Pettersen.

På Industrivernkonferansen håper han å kunne dele med andre hvor enkelt det kan være å lykkes med beredskapsarbeidet. Man kommer langt med forankring i handlingsplan og rammer for gjennomføring, mener han.

– Vi har lykkes med beredskapsforumet vårt fordi det er et behov blant små og mellomstore bedrifter for å få inspirasjon og forståelse. Da kan et slikt forum være god praktisk drahjelp, sier Pettersen.

Selv ser han fram til å lære mer om beredskap fra andre foredragsholdere og ikke minst høre deling av erfaringer fra faktiske hendelser på årets Industrivernkonferanse.

Vi har fortsatt ledige plasser på årets konferanse som blir arrangert både stedlig og digitalt. Så meld deg på for å være sikret plass.

Oppdatert 10.11: Nå er hotellrommene på konferansehotellet fullbooket. Kontakt oss på kurs@nso.no dersom dere har ønske om overnatting i forbindelse med konferansen.

Påmeldingen til Industrivernkonferansen 2022 stenger:

  • For stedlige deltakere fredag 18. november
  • For digitale deltakere fredag 25. november

Vi håper å se deg på Thon Hotell Arena, Lillestrøm 6. og 7. desember 2022!