Har dere risiko for alvorlig blødning?

Kurs, Nytt fra NSO 30. mai 2024 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

NSO og NKT-Traume tilbyr kurs for deg som vil bli instruktør i blødningskontroll.

I samarbeid med Nasjonalt senter for traumatologi (NKT-Traume) skal Næringslivets sikkerhetsorganisasjon (NSO) arrangere et nytt kurs for industrivernpersonell. Dette er kurset for deg som ønsker å bli instruktører i blødningskontroll. Kurset arrangeres på Ullevål sykehus i Oslo tirsdag 24. september 2024 fra kl. 10–15.

– Sammen med NKT-Traume skal NSO arrangere et realistisk kurs for industrivernpersonell fra virksomheter med risiko for alvorlig blødning og personskade. På kurset vil deltakerne få en unik mulighet til å lære om blødningskontroll i kontrollerte og trygge omgivelser med erfarne instruktører. Med dette kurset ønsker vi i NSO å skape en lik forståelse for blødningskontroll og håndtering av større personskader, sier spesialistrådgiver CBRNE og kursansvarlig i NSO, Lars Tveiten.

Han sier at kurset i utgangspunktet er et pilotkurs, men ved stor interesse kan det bli aktuelt å arrangere flere kurs.

– Vi ønsker deltakere som vil bli instruktører på egen virksomhet og som kan bidra med erfaringsdeling og sin kompetanse i sitt eget industrivern. Vi forventer at deltakerne enten har eller tar på seg et opplæringsansvar for industrivernet på sin egen virksomhet i etterkant av kurset, sier Tveiten.

Mer informasjon om kurs for instruktører i blødningskontroll:

  • Kurset er kun for industrivernpersonell fra industrivernpliktige virksomheter.
  • I utgangspunktet kun én person per virksomhet.
  • De som ønsker å delta melder interesse via påmeldingsskjemaet på NSOs nettsider. NSO vil deretter gjøre en utvelgelse av deltakerne. Frist for å melde interesse er 30. juni. De som har meldt interesse vil få beskjed senest 5. juli om de har fått plass eller ikke.
  • Ved lav interesse kan fristen for å melde interesse bli utsatt til 4. august, og de som melder interesse får da beskjed senest 9. august.
  • Kursavgiften på kr 3800 dekker deltakeravgift, kursmateriell og lunsj. Eventuell overnatting og reise må bestilles utenom.
  • Deltakere som består kurset blir instruktør i blødningskontroll.

Høres dette ut som noe for deg? For å melde interesse se NSOs kurskalender.

Har du spørsmål om kurset? Ta kontakt med kursansvarlig i NSO Lars Tveiten.