– Fortsatt behov for utstyr

Nytt fra NSO 16. april 2020 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

– Kontakt lokale sykehus, legekontor og institusjoner hvis dere tror dere har utstyr som kan hjelpe.

I midten av mars sendte NSO forespørsel til industrivernpliktige virksomheter for å høre om de har noe beskyttelsesutstyr å gi til helseforetakene. Mange virksomheter har bidratt, og NSO ser det har vært god nytte av det utstyret som har vært overlevert til helseforetakene de siste ukene.

– Særlig lokalt har det vært mange gode eksempler der utstyr fra industrien har hjulpet lokale sykehus og institusjoner. Mangelen på utstyr var prekær, og NSO vet det fortsatt er behov. Derfor oppfordres industrien til å kontakte lokale sykehus, legekontor og institusjoner hvis dere tror dere har utstyr som kan hjelpe, sier direktør i NSO, Knut Oscar Gilje.

Deler av helsetjenesten gjør seg også klar for en ny bølge med pasienter. Derfor er blant annet hele drakter og visir/heldekkende masker noe som etterspørres. Her kan både overskudd fra industri, og ikke minst hva leverandørene til industrien kan levere, være av interesse.

– Flere bransjer bruker heldekkende drakter og filtermasker i ulike varianter. Hvis noen har utstyr som ikke skal brukes kan sikkert noen lokalt vurdere om helsetjenesten kan ha nytte av dette utstyret, oppfordrer Gilje.