Hvem fortjener samfunnssikkerhetsprisen?

Nyheter 24. november 2023 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Alle kan foreslå kandidater, og fristen er 11. desember i år.

Prisen deles ut til den, eller de, som har satt samfunnssikkerhet på dagsorden. Prisen kan gå til både offentlige aktører, private virksomheter, organisasjoner eller privatpersoner.

Prismottakeren skal være et godt eksempel, og arbeidet må ha en overføringsverdi til andre aktører.

Kandidater kan være nasjonale, regionale eller lokale aktører som jobber med samfunnssikkerhet, offentlige etater, private virksomheter, organisasjoner eller enkeltpersoner/ildsjeler som setter samfunnssikkerhet på dagsordenen. Prisen utdeles til den/de som har satt samfunnssikkerhet på dagsorden.

– Vi håper å få mange innspill til kandidater til samfunnsikkerhetsprisen. Det er mange aktører i industrien og næringslivet som gjør en solid innsats for samfunnssikkerhet, så ikke nøl med å innstille, oppfordrer direktør i Næringslivets sikkerhetsorganisasjon, Knut Oscar Gilje, som sitter i juryen.

Slik innstiller du

Send en e-post til servicedesk.kom@dsb.no med navn på din kandidat, og en begrunnelse for hvorfor den eller de fortjener prisen. Frist for å foreslå kandidater er 11. desember 2023. Alle kan innstille. Vi håper på mange gode forslag!

Samfunnssikkerhetsprisen

 • Prisen deles ut til den, eller de, som har satt samfunnssikkerhet på dagsorden. Prisen kan gå til både offentlige aktører, private virksomheter, organisasjoner eller privatpersoner.
 • Prismottakeren skal være et godt eksempel, og arbeidet må ha en overføringsverdi til andre aktører.
 • Juryen består av direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (leder), direktør i Næringslivets sikkerhetsorganisasjon, daglig leder i Frivillige organisasjoners redningsfaglige forum og en representant for fylkesberedskapssjefenes arbeidsutvalg.
 • Prisen deles ut i februar 2024.

Tidligere vinnere

Samfunnssikkerhetsprisen for 2022 gikk til NRK Supernytt for sin nyhetsformidling i en tid med både nasjonal og internasjonal uro. Redaksjonen bidrar til et trygt samfunn for en særlig viktig målgruppe: Barn og unge.

 • 2022: NRK Supernytt
 • 2021: Gjensidigestiftelsen
 • 2020: Norske kvinners sanitetsforening
 • 2019: Lillehammer kommune
 • 2018: Sivilforsvarets mannskaper
 • 2017: Bergen kommune
 • 2016: Odda Røde kors
 • 2015: Eigersund kommune
 • 2014: 330-skvadronen
 • 2013: Frivillige organisasjoners redningsfaglige forum
 • 2012: 22. juli-kommisjonen