Under 100 dager til Industrivernkonferansen

Industrivernkonferansen 27. august 2024 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Tema for årets Industrivernkonferanse er blant annet totalforsvar.

Med under 100 dager til konferansestart på Thon Hotell Arena, Lillestrøm 3. desember begynner mange av programpostene å falle på plass.

Konferansens første dag vil ha tema hendelser og læringspunkter. Det vil være flere programposter om industrivernets håndtering av hendelser og erfaringene de sitter igjen med.

– Vi opplever at foredragene som går på industrivern-innsatser og industrivernets rolle under hendelser er foredrag som mange setter pris på. Her får vi førstehåndserfaring fra de som var først på stedet, så her er det mye læring å ta med seg til eget industrivern, sier direktør i NSO Knut Oscar Gilje.

På dag 2 vil det være totalforsvaret som står i sentrum.

– Etter Totalberedskapskommisjonen og Forsvarskommisjonen sine to rapporter i fjor har samvirke og totalforsvar blitt en enda større del av folks bevissthet. Det er mange interessante momenter i disse to rapportene som er relevante for næringslivet og for oss som jobber med egenberedskap og industrivern. Konferansens andre dag vil ta for seg industrivern og totalforsvar i et større perspektiv, sier Gilje.