HLR-eksperten overlevde to hjertestanser

Industrivernkonferansen, Nyheter 20. oktober 2016 Skrevet av Elizabeth Kvie Lundevall

Aage Karlsen, tidligere undervisningsleder i Norsk Luftambulanse kommer til Industrivernkonferansen.

– Jeg våknet kl. 01 om natten av sterke, brennende smerter i bryst og mage, og forsto raskt at dette var alvor! Jeg fikk vekket kona og ba henne ringe 113.

Aage Karlsen har vært undervisningsleder i Norsk Luftambulanse. Han har jobbet i Norsk Folkehjelp. Og som om ikke det var nok har han vært leder av Norsk Førstehjelpsråd. Han har holdt hundrevis av kurs i HLR, lært opp flere tusen til å håndtere en hjertestans. For to år siden ble han selv rammet – hardt.

To ganger

I ambulansen gikk hjertet i ventrikkelflimmer (pumpet ikke lenger) og Karlsen gikk inn i en livløs tilstand, to ganger! Etter støt med hjertestarter og effektiv HLR, våknet han igjen og var forbausende orientert. Historien endte på Ullevål sykehus hvor en stor kransarterie ble utblokket og to stent lagt inn.

– Jeg husker det meste og særlig hvordan jeg ble ivaretatt av ambulansepersonellet på denne turen. Alle ledd i behandlingskjeden fungerte 100 prosent. I dag er helsa helt i orden. Hjertet fungerer, og jeg nyter min pensjonisttilværelse samtidig som jeg koser meg med litt undervisning – som før!

Du får hele historien om førstehjelpsinstruktøren som selv fikk hjertestans på Industrivernkonferansen 2016.

Har du ikke meldt deg på Industrivernkonferansen ennå? Det er fortsatt mange ledige plasser!