Østkompetanse – trenger du det?

Industrivernkonferansen 9. november 2016 Skrevet av Næringslivets sikkerhetsorganisasjon

Kan utenlandske arbeidere være en sikkerhetsrisiko på arbeidsplassen?

Tekst: Harald J. Bergmann/NSO

Har dere arbeidstakere fra tidligere østblokkland? Dette er i hovedregelen dyktige medarbeidere som løser oppgavene sine på en utmerket måte. Og likevel, noen ganger merker du en forskjell. Kanskje de sier «Ja» på spørsmål om de har forstått meldingen du har gitt, og så viser det seg at de ikke har forstått i det hele tatt. Eller er det slik at de bare snakker deg etter munnen, og deretter gjør de som de er vant til? Kan dette være en sikkerhetsrisiko på arbeidsplassen? Kan du gjøre noe med det?

På Industrivernkonferansen har vi bedt Hans-Wilhelm Steinfeld fortelle og forklare hvorfor slike misforståelser kan inntreffe. Er det kulturforskjeller vi må forstå? Steinfeld har grundig kjennskap til Øst-Europa, blant annet etter en årrekke som korrespondent for NRK i Moskva, men også etter utallige reiser i de andre tidligere østblokklandene.

Steinfeld avrunder Industrivernkonferansen 2016 med foredraget «Østkompetanse og utfordringer». Dette vil du ikke gå glipp av!