Ny standard for brannbiler

Nyheter 2. februar 2017 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Vil du være med å utvikle en ny standard for brannbiler?

Standard Norge har inngått en samarbeidsavtale med Gjensidigestiftelsen for å utvikle en Norsk Standard for utrykningskjøretøy (brannbil). Det skriver Standard Norge på sine nettsider. Prosjektet skal standardisere funksjonelle og tekniske krav til norske brannbiler.

Ingen brannbiler er like

I Norge er det 280 brannvesen. I praksis er det i dag like mange varianter av brannbiler som det er brannvesen. Dette er fordyrende og lite hensiktsmessig i forhold til brannvesenets viktige samfunnsoppdrag, å sikre liv, helse og verdier.

En Norsk Standard vil bidra til felles funksjonelle og tekniske spesifikasjoner. Dette vil blant annet omfatte kravene til utstyr gjennom:

  • Ytelse og funksjon
  • Utseende, dekor/uttrykk
  • Å ivareta sikkerheten til brannmannskapet
  • Beskrivelse av spesifikasjoner
  • Referanser til norske og europeiske retningslinjer

Meld interesse

Standard Norge har opprettet en egen standardiseringskomité for dette arbeidet og jobber nå med å sette sammen komiteen med eksperter som skal bidra til å utvikle innholdet i standarden. Dersom du eller din organisasjon ønsker å være med i dette viktige samfunnsoppdraget, kan du ta kontakt med prosjektleder i Standard Norge, Lars Erik Jensen.