Hjertestarterregister

Nyheter 3. april 2017 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Dersom du er ansvarlig for en hjertestarter, kan du registrere den på Hjertestarterregisteret.

Dersom du er ansvarlig for en hjertestarter, kan du registrere den på Hjertestarterregisteret. Det tar kun 5 minutter å registrere hjertestarteren og da kan hjertestarteren hjelpe flere i ditt nærområde, dersom noen får plutselig, uventet hjertestans.

Det offentlige Hjertestarterregisteret vil også bli synlig i 113-sentralene og driftes av helsemyndighetene.

Direktør i NSO, Knut Oscar Gilje, oppfordrer industrivernpliktige virksomheter som har hjertestarter til å registrere den.

– Kunnskap om hvor hjertestartere er lokalisert vil kunne bidra til å redde liv. NSO forventer at industrivernpliktige virksomheter også registrerer sine hjertestartere slik at registeret blir mest mulig komplett, sier Gilje.

Hvis du allerede har registrert en hjertestarter kan du logge på «Min side» for å vedlikeholde din kontaktinformasjon og informasjon om hjertestarteren. Det er krav til oppdatering av opplysningene hver sjette måned. Du kan også legge til flere hjertestartere på «Min side».

Hjertestarterregisteret driftes av den offentlige helsetjenesten og er tilknyttet helsemyndighetene. Ansvarlig for drift er NAKOS (Nasjonal kompetansetjeneste for prehospital akuttmedisin), som er en del av Oslo Universitetssykehus (OUS-HF).