– Nyttig samarbeid

Kurs, Nyheter 1. juni 2017 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Hele 15 elever fra Strømmen videregående skoles ambulansefag-linje deltok på NSOs førstehjelpskurs.

Under NSOs førstehjelpskurs for industrivern torsdag 1. juni deltok ikke bare engasjerte industrivernere som ville lære mer om riktig håndtering av førstehjelpsskader. Hele 15 elever fra Strømmen videregående skoles ambulansefag-linje deltok også.

– Jeg tror gevinsten for deltakerne og elevene har vært kjempestor! Begge gruppene lærer mye av hverandre og lærer hverandre også bedre å kjenne, sier seniorrådgiver i NSO og kursansvarlig Erik Schjenken.

Totalt deltok 11 ordinære deltakere, 6 markører og to ambulansepersonell. Deltakerne fikk øve på amputasjon, klemskade, fallskade, hodeskade og strømskade.

– Jeg vil absolutt oppfordre industrivernpliktige virksomheter som skal øve om å ta kontakt med skoler som har ambulansefag eller helsefag som studieretninger. Læringsutbyttet kan være veldig nyttig erfaring å ha med seg videre, sier Schjenken.

NSOs neste førstehjelpskurs arrangeres fredag 8. september. Les mer og meld deg på her