Programmet tar form

Industrivernkonferansen 29. august 2017 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Arbeidet med årets Industrivernkonferanse har foregått gjennom sommeren, og mange av programpostene er klare.

Arbeidet med årets Industrivernkonferanse har foregått gjennom sommeren, og mange av programpostene er klare.

– Vi jobber med å spikre de siste foredragsholderne, men mesteparten av programmet til årets konferanse er klart, sier direktør i NSO, Knut Oscar Gilje.

Her er noen smakebiter fra den første dagen – som også byr på en fyldig utstilling og den tradisjonsrike festmiddagen med god mat og underholding.

Innsatsledelse, førstehjelp og brannvern

På konferansen første dag blir det mulighet for å velge ulike seksjoner, og temaene som er satt opp er innsatsledelse, førstehjelp og brannvern.

– På seksjonen om innsatsledelse vil vi få høre fra Stefan Moldvær fra politiet – og som mange vil kjenne igjen fra NSOs SIMKAT-kurs – som også kjenner industrivernets utfordringer godt. Vi får høre tidligere brannmann Ole Aaker, nå på Norges brannskole, fortelle om brannvesenets enhetlig ledelsessystem (ELS) – den såkalte syvtrinnsmodellen. Vi vil også ta for oss hva vi i NSO forventer at innsatslederne har i sin opplæring, sier Gilje.

På seksjonen om førstehjelp vil Ollie Hancock fra firmaet Casualty Resources snakke om praktisk trening. Med høy grad av realisme reiser Hancock og temaet hans rundt i hele verden for å ta førstehjelpsøvelser til et nytt nivå. Foredraget vil bli holdt på engelsk, og vil inneholde sterke grafiske bilder og filmer.

Siste innen brannvern

– Det nyeste på brannfronten av utstyr og prosedyrer vil være et selvsagt punkt på brannvern-delen. I tillegg vil vi vise fram flere gode eksempler på godt samarbeid mellom industrivern og brannvesen, sier Gilje.

Jan Erik Andersen ved Norges brannskole vil også komme å fortelle om status for det nye utdanningen for de som ønsker å jobbe i brann- og redningsvesenet.

– Vi håper også å kunne få de siste nyhetene om løsninger for deltidsbrannvesen – noe vi vet vil berøre flere større industrivern, understreker Gilje.

Du kan lese programmet her. Programpostene blir presentert her etter hvert som de er klare.

Husk påmeldings-rabatten!

Meld deg på tom. 15. september for å få early bird-rabatt – du sparer 800 kr dersom du melder deg på hele konferansen.