Har laget industrivern-kalender

Glimt fra bedriftene 1. januar 2018 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Elkem Solar på Fiskå industriområde i Kristiansand har laget en flott årskalender med bilder av industrivernet.

Elkem Solar på Fiskå industriområde i Kristiansand har laget en flott årskalender med bilder av industrivernet. For hver måned i 2018 er det et eller flere bilder som viser industrivernet i ulike situasjoner. Kalenderen har blitt delt ut til alle de ansatte på industriområdet, som har til sammen rundt 500 ansatte. Det er fem virksomheter her som samarbeider om industrivernet: Elkem Solar (som har hovedansvaret for industrivernet), Elkem Carbon, Elkem Foundry, Elkem Technologies og ESM Materials.

INITIATIVTAKER: Irfan Ullah Khan ville gjøre industrivernet mer synlig for de andre ansatte med en årskalender.

Her er det ingen tvil om at virksomhetene er stolt av industrivernet sitt!

– Passer på hverandre

Det var røyk- og kjemikaliedykker Irfan Ullah Khan som kom på ideen om å lage en kalender som viste fram industrivernet.

– Ideen var at industrivernet skulle bli mer synlig for arbeidskollegene våre. Industrivernet har en viktig oppgave for sikkerheten ved Elkem, og med kalenderen ønsket vi å vise kollegene våre at de er i trygge hender og at vi er her for dem. Jeg synes det var veldig gøy at ledelsen var så positive til ideen min og at det faktisk ble gjennomført, sier Khan.

Han forteller at han er stolt av å være med i industrivernet.

– For meg er det å være i industrivernet å være en del av et team som skaper trygghet på arbeidsplassen. Min rolle som røyk- og kjemikaliedykker gir meg en følelse av ansvar og stolthet. Det er lærerikt, og jeg får mye kunnskap om sikkerhet som jeg kan bruke både på jobb og privat. For min del øker det trivselen på jobb. Man blir ikke bare en del av et team, men man får en følelse av kameratskap. Vi passer på hverandre, sier den engasjerte industriverneren.

Sa raskt ja

Fabrikksjef for Elkem Solar, Jorunn S. Gislefoss, berømmer Khan sitt initiativ.

– Jeg synes det var en kjempeidé med en slik kalender, og sa raskt ja da jeg ble spurt. Det var et strålende initiativ fra Irfan. Espen Hjetland har tatt kjempeflotte bilder, og industrivernleder Jan Torger Nilsen har regissert det hele, sier hun.

Gislefoss begynte i jobben 1. juni 2017, og har hovedansvaret for industrivernet på Fiskå industriområde. Hun jobbet tidligere i GE Healthcare, og har selv vært en del av industrivernet.

– Jeg har jobbet 22 år ved GE Healthcare i Lindesnes, og jeg søkte meg inn i saniteten i industrivernet for cirka 20 år siden av flere grunner. Hovedgrunnen var for å få mest mulig trening og viktig automatikk som jeg kunne bruke i krisesituasjoner som jeg eventuelt kunne komme i, også på privaten, sier hun.

FLOTT KALENDER: Kalenderen har blitt delt ut til alle ansatte i Fiskå industripark. Foto: Karoline K. Åbyholm

– Avgjørende for å redde liv

Hun understreker at industrivernet er viktig for den faglige, tekniske og følelsesmessige sikkerheten for alle ansatte og omgivelsene rundt Elkems anlegg.

– Industrivernet vil være først på stedet ved en hendelse, og de er avgjørende for å redde liv og sikre produkter og anlegg i de første kritiske minuttene. Jeg både tror og håper at alle ansatte ved Elkem på Fiskå er bevisste på at vi har et operativt industrivern, og at de er takknemlige overfor dem som er med. Jeg skal i hvert fall fortsette å bidra med det jeg kan i samarbeid med industrivernet for at de ansatte blir oppmerksomme på de ressursene vi faktisk har på virksomhetene, sier Gislefoss.

FORNØYD MED KALENDER: Fabrikksjef Jorunn S. Gislefoss, «husfotograf» Espen Hjetland og industrivernleder Jan Torger Nilsen er stolte av industrivernkalenderen ved Elkem Solar. Foto: Elkem Solar