Fikk testet teorien i praksis

Glimt fra bedriftene, Øvelser 10. januar 2018 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Tirsdag 28. november øvde Norbit AS og Røros Vinduer og Dører AS sammen med Røros brann og redning.

Foto: Kjell Thore Magnussen/Røros Vinduer og Dører AS

Tirsdag 28. november øvde Norbit AS og Røros Vinduer og Dører AS sammen med Røros brann og redning. Begge virksomhetene er med i industrivernnettverket på Røros i tillegg til virksomhetene SB Seating og Nortura. Totalt var det 13 deltakere med på øvelsen.

– Tema for dagen var brannvern, noe som passet veldig bra for oss på Røros Vinduer og Dører som har forsterkning i brannvern, sier industrivernleder og initiativtaker bak nettverket på Røros, Kjell Thore Magnussen.

Øvelsen startet innendørs med litt brannteori. I tillegg ble det diskutert hva virksomhetene og brannvesenet forventer av hverandre under en hendelse.

– Vi snakket også om hva brannvesenet synes det er viktig at vi i industrivernet har gjort før de kommer, sier Magnussen.

Etterpå gikk industrivernerne ut, og alle fikk prøve å slukke en brann i et oljefat.

– Vi fikk også en demonstrasjon på hva som skjer når en propanflaske som brenner faller overende, og hvordan en acetylen-flaske ser ut etter at den har eksplodert. Det var en svært lærerik øvelse, sier Magnussen.