– Kjærkomment med hjelp fra industrivernet

Glimt fra bedriftene, Innsatser 13. februar 2018 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Natt til julaften 2017 brøt det ut en dramatisk brann på Kongsberg.

Natt til julaften 2017 brøt det ut en dramatisk brann på Kongsberg. Det brøt ut en stor bygningsbrann i et bo- og omsorgshjem med 24 leiligheter for eldre og pleietrengende. Situasjonen var lenge uavklart, opplyste Sør-Øst politidistrikt. VG meldte at én person ble funnet død to dager senere.

– Etter behovsmelding fra 110 om bistand, stilte industrivernet ved Kongsberg Teknologipark med åtte personer og tre biler som støtte under brannen og etterslukkingen, forteller industrivernleder Willy Amundsen til NSO.

Selv om hendelsen fikk et fatalt utfall, roste brannvesenet industrivernets innsats.

– Selv når alle tilgjengelige fri-mannskaper var tilkalt, alle tilgjengelig på Hvittingfoss brannstasjon, samt bistand fra Øvre Eiker, Nedre Eiker og Drammen, hadde vi fortsatt stort behov for innsatsmannskaper. Det var derfor kjærkomment med hjelp fra industrivernet som kunne overta en del jobb da mange av de første mannskapene på stedet begynte å bli utslitt. Alle disse var til meget god hjelp, sier avdelingsleder Beredskap i Kongsberg brann og redning, Rune Toverud.

(Bildet er et illustrasjonsbilde)