Øvde på røykutvikling og savnede personer

Glimt fra bedriftene, Øvelser 22. mai 2018 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Tirsdag 24. april hadde industrivernet ved Kværner AS lokasjon Stord en øvelse.

Tirsdag 24. april hadde industrivernet ved Kværner AS lokasjon Stord en øvelse.

– Scenarioet for øvelsen var kraftig røykutvikling i en gammel brakkerigg ved malingshallen vår med savnet personell. Målet med øvelsen var å trene røykdykkerne, spesielt våre nye aspiranter, på søk og redning i veldig tett røyk, samt behandling av røyk- og brannskader. Vi har for øyeblikket to røykdykkeraspiranter som snart er ferdig utdannet og tre helt ferske som ble kurset i mars, sier industrivernleder Alf Strand.

Totalt var 20 personer i innsats under øvelsen.

– Vi prøver å kjøre en felles innsatsøvelse hver måned, og har ellers mønstring med praktisk øvelse og/eller teori stort sett hver tirsdag. På evalueringen etter øvelsen ble det notert behov for mer trening på slangeutlegg og systematisk søk. Førstehjelpsbehandlingen fungerte godt, men vi har litt å gå på når det gjelder organisering i lag, sier Strand.

Har dere nylig hatt en øvelse? Send oss gjerne en epost