God driv i Bømlo-nettverket

Glimt fra bedriftene 19. oktober 2018 Skrevet av Næringslivets sikkerhetsorganisasjon

Industrivernbedriftene på Bømlo syd for Bergen har fortsatt god driv i møtene sine etter fire år med regelmessige sammenkomster.

Bildetekst: Tilstede på møtet var Tone Stavland Sjøtroll Havbruk AS, Knut Meling Servogear AS, Odd Hallaråker Servogear AS, Audun Økland Bremnes Seashore, Olav Koløy Los Marine AS, Vidar Siggervåg, Trygve Uddu Westcon Olvondo AS og Sissel Djuvik Sjøtroll Havbruk AS.Foran: Vertskap HMS-sjef Silje Kathrine Alvsvåg i Bremnes Seashore og meget lojal støttespiller; brannsjef Ove Halleraker.

Tekst og foto: Harald J. Bergmann

Industrivernbedriftene på Bømlo syd for Bergen har fortsatt god driv i møtene sine etter fire år med regelmessige sammenkomster. Bremnes Seashore AS, med initiativtaker og industrivernleder Silje Kathrine Alvsvåg, var vertskap for diskusjoner og nettverksbygging tirsdag 16. oktober.

Brannsjef Ove Halleraker har deltatt på samtlige møter. Han kjenner bedriftenes beredskap like godt som sitt eget brannvesen. Ambulansetjenesten har besøkt noen av møtene, og nå vil nettverket invitere lokalt politi til å delta.

Vi i industrivernet setter enormt stor pris på Halleraker og brannvesenet på Bømlo sitt engasjement for å delta på øvelser, være med i nettverket og bare det å ha en dialog. Vi vet hva brannvesenet forventer av oss. Dessuten vet vi hva brannvesenet vil vi skal gjøre klart før de kommer når en brann oppstår. Dette vil være en stor styrke den dagen vi trenger de store ressursene. Dette er vinn-vinn for begge parter, uttaler Alvsvåg.

På industrivernkonferansen kan du høre brannsjef Halleraker om hva kjennskapen til industrivern har betydd for brannvesenet i noen situasjoner de har vært oppe i. Bedriftene er tydelige på at han er en uvurderlig støtte i beredskapsarbeidet deres.

Brannsjef Halleraker er en engasjert og kunnskapsrik person som alltid har gode ideer. Han er en unik person for oss i industrinettverket. I nødetatene og kommunen har han gode kontakter som vi har nytte av, understreker Odd Hallaråker, industrivernleder Servogear AS.

Halleraker sier aldri nei. Han er løsningsorientert der andre kun ser problemer. Han er engasjert og får lett folk med seg, sier Vidar Siggervåg, industrivernleder Siemens AS.

Følgende bedrifter er med i nettverket:

  • Siemens AS
  • Servogear AS
  • Los Marine AS
  • Bremnes Seashore AS
  • Wartsila Norway AS
  • Westcon Olvondo AS
  • Sjøtroll Havbruk AS