Industrivern gjennom 80 år

Industrivernkonferansen 5. november 2018 Skrevet av Elizabeth Kvie Lundevall

Direktør i NSO, Knut Oscar Gilje, ser frem til å ønske velkommen på Industrivernkonferansen 2018 og trekke tråder fra industrivernets oppstart i 1938 til i dag.

– For oss som jobber med beredskap er ikke alltid årsaken til en hendelse så viktig. Noe har gått galt og hendelsen må håndteres.

Direktør i NSO, Knut Oscar Gilje, ser frem til å ønske velkommen på Industrivernkonferansen 2018 og trekke tråder fra industrivernets oppstart i 1938 til dagens effektive egenberedskap i industrien:

– Industrien møter mange typer utfordringer, noen velkjente; faren for klemskader, branntilløp og lekkasjer, men også en del ukjente farer; særlig de som kan komme som databasert kriminalitet. På konferansen skal vi innom begge deler, og jeg håper å treffe mange av dere i industrien for å diskutere industrivernets utfordringer i tiden fremover.

Foredragene de to dagene vil både belyse hendelser og håndtering av disse, planlegging av en best mulig beredskap og hvordan samarbeide mellom industrivern og nødetater bør være. Vi får besøk fra brannsjefer, alarmsentraler og ikke minst får vi en unik mulighet til å treffe to av «stjernene», Jan Tore Svingen og Robert Corell, fra TV2-serien Oslo brenner. De vil vise et utdrag fra serien der en stor industribrann krever omfattende innsats. De to vil snakke om hvordan brannvesenet tenker i slike hendelser og hvordan industrien bør samarbeide for å gi en mest mulig effektiv bergingsoperasjon.

– Vi håper programmet faller i smak. Nå begynner vi å fylle opp hotellrommene, så det er lurt å melde seg på for å sikre seg overnatting på konferansehotellet. Utstillingen har et par ledige plasser, så det er muligheter for etternølere der en kort stund til. Vi ses på Lillestrøm, 4. og 5. desember!