– Vi trenger industrivernet!

Industrivernkonferansen 5. desember 2018 Skrevet av Elizabeth Kvie Lundevall

Industrivernet må være framme i skoa, oppfordrer Jan Tore Svingen, røykdykkerleder i Oslo brannvesen.

De folkekjære kjendisene Robert Corell, brannmester og utrykningsleder i Oslo brannvesen og røykdykkerleder Jan Tore Svingen er kjent fra TV-serien Oslo brenner. De ga gode råd til mer enn 200 industrivernere på Industrivernkonferansen 2018.

– Ta på dere vesten. Ta et skritt frem og vis hvem dere er. Vi vil se industrivernlederne når vi ankommer virksomheten. Ta imot oss og vis oss den raskeste veien inn i området. Som uttrykningsleder må jeg stå litt unna det som skjer for å få oversikt. Jeg trenger industrivernleder ved siden av meg for å få informasjon. Ikke spring fra stedet og inn i bedriften for å hente båre, send noen andre fra industrivernet til å gjøre det, forklarer Corell.

Han legger til at brannvesenet har behov for mye informasjon når de kommer på stedet. Hvor i virksomheten gikk brannalarmen av, er det gass og væske på området, hvilken type, hvor lagres de og hvor mye er det? Nøkler til å åpne bygninger og kjøre bort kjøretøy trengs og selvsagt hvor vanntilførselen?

– Det kan være voldsomt når vi under en utrykning kommer tre til fire biler. Men ikke forsvinn. Vi trenger kunnskapen deres. Vi er avhengig av et godt samarbeid med industrivernet for å lykkes, understreker Corell.

– Hvem er kjentmann? Det trenger vi å vite med en gang vi kommer. En kjentmann er Supermann for oss! Sier Svingen og viste frem bildet av journalisten Clark Kent som blir til Supermann med den røde kappen og ordner opp.

Han oppfordrer industrivernet til å ta den plassen de må under en uønsket hendelse.

– Fortell oss hva dere kan hjelpe oss med. Vi trenger dere og kunnskapen deres, oppfordrer Svingen.