Uventet innsats fra industrivernet

Glimt fra bedriftene 30. juli 2019 Skrevet av Elizabeth Kvie Lundevall

Industrivernet i Kongsberg Teknologipark rykket ut med den store brannbilen og to røykdykkerbiler i bryllupet til Heidi og Bjørn.

Industrivernet i Kongsberg Teknologipark rykket ut med den store brannbilen og to røykdykkerbiler i bryllupet til Heidi Østby, nå også Stalsberg, og Bjørn Stalsberg.

Under den årlige juleturen med industrivernet til Kiel gikk Bjørn, røykdykker i industrivernet i Kongsberg Teknologipark, ned på kne. Heidi sa ja til stor jubel fra resten av industrivernet med følge og Willy Amundsen, leder sikkerhet & kundeservice i Kongsberg teknologipark.

(artikkelen fortsetter under bildet)


VANNSTRÅLE FOR BRUDEPARET:
Industrivernet i Kongsberg teknologipark fyrte av vannkanonen på taket til ære for brudeparet: Fra venstre: Torbjørn Strånd, innsatsleder og røykdykker, Tormod Steinsholt, røykdykker, John Kristian Stavem, innsatsleder, Magne Edvardsen, Innsatsleder, Kim Daniel Karlsrud Jensen, røykdykker, Trond Arne Kaasa, innsatsleder og sjåfør, Kristian Nilsen, røykdykker, Magnus Moldvik, røykdykker (på taket på bilen).
Foto: Lilly Christin S. Persson/Laagendalsposten

– Jeg sa til Willy at brannbilen måtte nesten være med i bryllupet siden industrivernet har spilt en såpass stor rolle i frieriet og i hverdagen vår. Willy sa det skal vi ordne! forteller Heidi.

Overrasket stort

Gjestene ble ordentlig overrasket da de så den store brannbilen med 2500 liter vann sprute vann over gårdsplassen foran kirken. Industrivernet hadde timet den store spruten fra takkanonen helt perfekt. Vannet tok akkurat slutt da siste gjest trådte ut fra kirken.

– Jeg fikk vann i sløret, men det passet utmerket for det betyr jo hell og lykke på veien, understreker Heidi.

Brudgom Bjørn forteller at et par av gjestene fikk bilene vasket av alt vannet som flommet ut. Sønnen på seks år synes det var stor stas å sitte på med brannbilen opp til Knutehytta der festen fant sted. Veien er smal og en av røykdykkerbilene kjørte foran og sørget for fritt leide for brannbilfølget.

– Vi kjørte forbi en badeplass og brannbilen tutet, kjørte med sirenene og blålys og vi vinket til alle som badet. Vi fikk mange hurrarop. Badegjestene synes det var stor stas. Det er neimen ikke hverdagskost å bli kjørt til festen i en brannbil. Venninnene mine synes det var kult, sier Heidi.

(artikkelen fortsetter under bildet)


FESTPYNTET FAMILIE: Brudeparet Bjørn Stalsberg, Endre Østby Stalsberg og Heidi Østby Stalsberg på plass i brannbilen med sønnen.
Foto: Lilly Christin S. Persson/Laagendalsposten

Et godt team

Industrivernet ble behørig invitert med på festen og Bjørn legger til at industrivernet går ikke av veien for en fest. Forloveden hans var også fra industrivernet.

– Jeg har vært røykdykker i en seks år og fortalte min gode kompis at han burde også være med i industrivernet. Det er kjempetrivelig at han ble med. Det betød mye for meg å dele dagen med industrivernkollegaene mine. De er veldig hyggelige folk. Vi er sammen om mye og jo bedre vi kjenner hverandre, jo lettere glir innsatsen, forklarer ektemannen Bjørn.

Han setter pris på de årlige juleturene med følge til industrivernet med Kielbåten og den andre årlige samlingen med kun industrivernet.

– Når vi kjenner hverandre kjenner vi til hverandres sterke og svake sider. Resultatet er at vi blir mer samkjørte og har lettere for å snakke sammen på nødradioen. Innsatsen går lettere. Vi er en sammensveiset gjeng, sier Bjørn.

Godt å være gift med en i industrivernet

– Industrivernet er en positiv ting å være med på. Det er greit å ha noen som vet hva som skal gjøres dersom det skjer oss noe. Opplæringen og erfaringen fra industrivernet kommer både sønnen vår og jeg til gode. Bjørn kan førstehjelp og vet hva som skal gjøres om det begynner å brenne. Det er godt å ha ham ved min side. Han er tross alt en brannkonstabel. Det er trygt, sier Heidi.

PYNTET BILENE: Industrivernet pyntet røykdykkerbilene og brannbilen og kjørte brudeparet til festen.
Foto: Lilly Christin S. Persson/Laagendalsposten

BRUDEN OG INDUSTRIVERNET: Brud Heidi Østby Stalsberg og Andrea Stav blir løftet av følgende medlemmer i industrivernet i Kongsberg Teknologipark: Fra venstre: Kim Daniel Karlsrud Jensen, røykdykker, Kristian Nilsen, røykdykker, Trond Arne Kaasa, innsatsleder og sjåfør, Magnus Moldvik, røykdykker, Magne Edvardsen, Innsatsleder, Tormod Steinsholt, røykdykker og John Kristian Stavem, innsatsleder.
Foto: Runar Engrønningen

FAMILIE OG FORLOVERE: Øverst til venstre er forlover og med i industrivernet i Kongsberg Teknologipark, Nickolas Soltvedt så Thomas Løver og Andrea Stav. Brudgommen Bjørn Stalsberg og bruden Heidi Østby Stalsberg og barna Sofie Østby-Berge, Endre Østby Stalsberg, Ludvig Østby-Berge.
Foto: Trond Arne Kåsa/industrivernet Kongsberg Teknologipark

DET LYKKELIGE PARET: Brudeparet Heidi Østby Stalsberg og Bjørn Stalsberg foran den pyntede brannbilen til industrivernet i Kongsberg Teknologipark.
Foto: Trond Arne Kåsa/industrivernet Kongsberg Teknologipark

FEIRET BRUDEPARET: Disse gutta lagde fest: Fra venstre: Kim Daniel Karlsrud Jensen (røykdykker), Trond Arne Kaasa, (innsatsleder og sjåfør), John Kristian Stavem (innsatsleder), Kristian Nilsen (røykdykker), Torbjørn Strånd (innsatsleder og røykdykker), Magne Edvardsen (innsatsleder), Tormod Steinsholt (røykdykker) og Magnus Moldvik (røykdykker).
Foto: Runar Engrønningen