Programmet begynner å ta form

Industrivernkonferansen 3. september 2019 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

– Vi har allerede mange spennende innslag å presentere.

Årets industrivernkonferanse er i ferd med å ta form, og vi har allerede mange spennende innslag å presentere.

– Dere som jobber med industrivern er hovedmålgruppa for konferansen vår, men vi vet at også andre som jobber med sikkerhet og beredskap vil ha glede og nytte av konferansen. Derfor vil vi gjerne at du deler informasjon med dine kontakter i nødetater, kommunen og nabobedrifter, oppfordrer direktør i NSO Knut Oscar Gilje.

Direkte om egne erfaringer

Justis- og beredskapsdepartementet bekrefter at samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde vil komme for å åpne konferansen. Vi i NSO setter stor pris på dette og ser frem til hennes åpningstale.

NSO er også glade for å kunne presentere en foredragsholder av virkelig toppformat. Få har formidlet et så direktefølt og erfaringstungt budskap som det den tidligere brannmannen Lasse Gustavson gjør på sin mesterlige måte.

– Vi skal få et tilpasset foredrag der han vil dele av sine dyrekjøpte erfaringer. Han vil snakke om hvordan vi kan forberede oss på de tyngste oppdragene, og hvordan en innsatsperson skal kunne håndtere de mest krevende oppgavene og leve med konsekvensene. Dette vet vi blir bra!

Foredrag fra flere nødetater

Etter lunsj første dagen vil vi koble Lasse Gustavson sammen med Svein Yttereng fra Trondheim brann- og redning. Svein Yttereng vil gi gode eksempler på hvordan de kan forberede seg best mulig på oppdrag brannvesenet vet kan bli fylt av sterke inntrykk og tøffe opplevelser. Svein og Lasse vil kunne utfylle hverandre godt og vil gi interessant og nyttig påfyll for alle innen operativ beredskap.

– Som vanlig vil vi invitere flere andre fra redningstjenesten inn på konferansen. I år får vi også med oss en innsatsleder fra politiet. Har du lest siste utgaven av Sikkerhet har du kunnet lese et intervju med Marit Furuseth. Hun vil utdype og utfordre oss videre om hva hun og hennes kolleger forventer av industrien ved hendelser, sier Gilje.

Workshop om etablering av nytt industrivern

Basert på tilbakemeldingene fra konferansen i fjor vil vi også i år tilby en «workshop» for de som ønsker litt ekstra påfyll når det kommer til etablering og drifting av industrivernet i egen virksomhet.

Spesielt de som er nye industrivernledere og de mange nye virksomhetene innen for eksempel lager, spedisjon og terminaler vil kunne dra nytte av denne workshopen. Det legges opp til å kjøre dette som et tilbud én av dagene – parallelt med det vanlige programmet.

– Vi vil også i år ha flere faglige innlegg basert på erfaringer og hendelser både i og utenfor industrien. Dette kommer vi tilbake til i senere oppdateringer på nettsidene våre, på Facebook og nyhetsbrev vi sender ut, så følg oss gjerne der, sier Gilje.