Brannvernuka 2019

Arrangementer, Nyheter 12. september 2019 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Bruk Brannvernuka til å øke bevisstheten og kunnskapen om brannsikkerhet.

Uke 38 er Brannvernuka 🔥🧯🚒

Neste uke arrangerer Brannforeningen, If Skadeforsikring og DSB gjennomfører den årlige Brannvernuka, med åpen dag på brannstasjoner over hele landet. Helt siden 2002 har de invitert små og store brannvernere til åpen dag på brannstasjoner landet rundt. I fjor var over 250.000 barn og voksne på besøk på 360 åpne brannstasjoner over hele Norge.

Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten: Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen. Hvis det skulle begynne å brenne, gjelder det å gjøre de riktige tingene raskt og i riktig rekkefølge.

Derfor er brannøvelser et hovedtema for Brannvernuka. All erfaring viser at det nytter å øve. Mange liv og store verdier har blitt reddet fra brann fordi de involverte hadde trent på hvordan de skulle opptre. Med Brannvernuka håper arrangørene å inspirere til økt hyppighet av og bedre kvalitet på brannøvelser på arbeidsplasser, i barnehager, skoler, institusjoner og ute i de tusen hjem.

Brannvernuka kan være en ypperlig anledning til å friske opp på industrivernets egne brannvernferdigheter! Hva med å arrangere en slukkeøvelse neste uke?