Avlyser SIMKAT-kursene i høst

Nytt fra NSO 21. august 2020 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

– Kunne ikke blitt så gode kurs som det vi ønsker.

NSO har vurdert om det er mulig å arrangere gode nok SIMKAT-kurs denne høsten, men det har nå blitt bestemt at kursene blir avlyst. Det var satt opp til sammen tre kurs i høst; i september, oktober og november.

– Vi har gjort grundige vurderinger av hvilke smitteverntiltak vi må ha på plass gjennom de dagene kursene varer. Etter en felles totalvurdering har vi likevel kommet frem til at kursene ikke blir så gode som det vi ønsker – og det vi regner med at deltakerne forventer. Det er særlig spillene som blir vanskelig å gjennomføre på en god nok måte til å gi den opplevelsen og læringseffekten SIMKAT-kursene er kjent for, sier direktør i NSO Knut Oscar Gilje.

Flere NSO-kurs i våres ble også avlyst på grunn av pandemisituasjonen i tillegg til at Industrivernkonferansen 2020 er avlyst.

– Vi i NSO hadde gledet oss til de tre kursene som stod på planen denne høsten, og vi vet at vi skuffer mange. Vi beklager og håper vi kan tilby normale SIMKAT-kurs når forholdene ute i landet og verden er mer normalisert, sier Gilje og forteller at NSO vil bruke høsten til å se på hvordan vi kan tilby tilsvarende opplæring i andre formater og former for industrivernpersonell.

– Send oss gjerne en mail eller ring oss dersom dere har spesielle behov eller ønsker, og følg med på våre nettsider og på være Facebook-sider for siste nytt om NSOs kurstilbud.