Høsten i NSO

Nytt fra NSO 2. oktober 2020 Skrevet av Karoline Kathrine Åbyholm

Selv med avlyste kurs og avlyst Industrivernkonferanse, er det mye aktivitet i NSO.

Med en fortsatt usikker smittesituasjon har NSO tatt forholdsregler og avlyst alle høstens SIMKAT-kurs og Industrivernkonferansen. Forskriftskursene gjennomføres som vanlig på hotell i ulike byer der det blir nok deltakere. NSO øker nå fleksibiliteten ved å kunne tilby slike kurs for ganske små grupper i våre egne lokaler på Lysaker. Der kan vi trygt gjennomføre kurs for opptil ti deltakere.

–  Ellers fortsetter NSO å gjennomføre tilsyn omtrent som normalt denne høsten. Det blir fortsatt digitale tilsyn der det er nødvendig og hensiktsmessig. Enkelte virksomheter har begrensninger på besøk på anleggene, og NSO har selv noe redusert reisevirksomhet i og med at smittesituasjonen stadig endrer seg rundt om i landet. Likevel regner vi med å kunne gjennomføre en god del tilsyn ute i virksomhetene også denne høsten, sier direktør i NSO, Knut Oscar Gilje.

Evaluering av kurs

NSO har over tid hatt planer om å kunne tilby enkelte kurs via nettløsninger. Det blir nå igangsatt konkret arbeid med å se på hvordan forskriftskurset kan få en god digital form.

–  I tillegg er vi i gang med en større evaluering av SIMKAT-kursene. Alle disse kursene er som kjent avlyst i høst, så vi har en gylden mulighet til å se på hvordan disse kursene kan bli enda bedre tilpasset behovene virksomhetene har, sier Gilje.

– Mye fagstoff på nso.no

Han minner også om at det finnes mye fagstoff på NSO sine nettsider, og oppfordrer også folk til å ta kontakt med NSO dersom de har spørsmål om industrivern.

– Vi har mye fagstoff på sidene våre, inkludert informasjon knyttet til korona-situasjonen. Vi har sett flere eksempler på at hendelser ikke tar korona-pause i det siste, så NSO forventer at industrivernet ivaretas – også med tilpassede øvelser – i den tiden vi er inne i.

– De som følger oss på Facebook eller LinkedIn har også kanskje sett at vi nylig har utlyst en stilling som i NSO rådgiver – tilsyn med industrivern. Fristen er 11. oktober og annonsen finner du her.